Tüp bebek tedavisi, fazlası ile hassas bir süreçtir. Bu süreç içerisinde anne adayının çok fazla stresli olması, mutsuz olması hamileliğin oluşmasını ve kendi sağlığını olumsuz açıdan etkileyebilir. Baba adayının bu süreç içerisinde, daha sabırlı davranması gerekir. Bu dönemde umursamaz ve kaygısız tavırlar içerisinde olan baba adayları, tüp bebek tedavisinin ve tedavi aşamasında ki sürecin başarısını daha olumsuz yönde etkileyeceği belirlenmiştir. O güne kadar çocuk sahibi olamamış eşlerde, baba adayı tüp bebek tedavisini uygulatmaya karar verdiği an itibari ile daha tahammüllü olmalı ve eşine karşı daha dikkatli davranmalıdır. Bu şekilde davranamayacak olan baba adaylarının sadece kendisini düşündüğü, bebek sahibi olmayı isteyip, bütün yükü eşine yükleyen biri olduğu ifade edilir.
Baba adayları tıpkı eşleri gibi, bu tedaviye başladıkları zaman, stresli bir sürece hazırlıklı olmalıdır. Bu dönem içerisinde baba adayının, tedavi süresince daha bilinçli yaklaşması sayesinde huzurlu, sakin ve eğlenceli bir şekilde bu süreç atlatılabilir. Uygulanan tedavi esnasında, anne adayının rahat etmesi, huzurlu olması ilk önce eşinin çabaları sayesinde gerçekleşir. Baba adayı, eşinde görülen ruhsal değişimlerin, bu süreç içerisinde ki hormonal değişi ile alakalı olduğunu düşünmeli ve bu duruma göre hareket etmeli, böylelikle de eşine en büyük desteği kendisi vermelidir. Bu tedavi sürecini, normal yaşamlarındaki bir dönem gibi kabullenmeleri oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı, baba adayları stres oluşturacak bir dönemin geçeceğini düşünerek, buna uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Tüp bebek tedavisine başlamak ve bir bebek sahibi olmayı istemek, yalnızca kadına ait olan, onun isteği üzerine verilen bir karar değildir. Bu nedenden dolayı, tedavi sırasında oluşan bütün yük, kadına yüklenmemelidir.
Tedavinin yapılması esnasında, bunun maliyeti açısından çeşitli sıkıntıları olacak baba adayı, ilk olarak buna hazırlıklı olmalıdır. Kendi bakımından hazırlıklarını yapmalıdır. Maddi açıdan uygun olacağı bir dönem içerisinde tüp bebek tedavisini uygulama kararını almalıdır. Çünkü yardımcı üreme yöntemi olarak, tüp bebek tedavisi en külfiyetli olan bir üreme yöntemidir. Bu maliyetlerin altında ezilip, anne adayının tedavi esnasında ruhsal durumunun bozulmasına sebebiyet vermemelidir. Bu durum, uygulanan tedavinin başarısını olumsuz açıdan etkileyecektir. Bu tedavi döneminde çiftlerin birbirinden olumlu destek alması demek, fazlası ile zor bir şekilde geçmekte olan bir tedavide, başarılı elde etmek demektir.
Tüp bebek tedavi süreci fazlası ile hassas bir dönemdir. Annenin yaptığı çok fazla stres ve yaşadığı üzüntüsü bebeğin oluşmasını ve hatta sağlığını olumsuz açıdan etkileyebilir. Kaygısız ve umursamaz şekilde yaklaşım sergileyen bir baba adayı da, bu durumu daha çok tetikleyip neticenin üzücü olmasına neden olabilir. Bu sebepten dolayı da, tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmak isteyen baba adayları, özellikle tahammül seviyelerini artırmalı ve her zamankinden çok fazla anlayış sergileyip, eşlerine karşı daha özenli olmalıdırlar. Bunu yapamayacak olan bir baba, bu şekilde çocuk sahibi olmak isteyip, bütün yükü eşine yüklememelidir.
Baba adaylarını tedavi sürecinde oldukça stresli bir dönem beklemektedir. Baba adayının, tüp bebek tedavisi ile ilgili, yeterli oranda bilinçlenip bilgi sahibi olması halinde, stres ve kaygılar ortadan kalkmaktadır. Tedavinin masrafları fazlası ile yüksek olduğundan dolayı, baba adaylarının birde bu konuda sıkıntı çekmemesi için, maddi açıdan kendini hazır hissettiği zaman tüp bebek tedavisine başlaması daha uygun olacaktır. Baba adayının maddi açıdan sıkıntı çekmesi halinde, bu sıkıntı eşine de yansıyacaktır. Eşinin bu durum karşısında ruhsal durumu bozulabilir. Bu durum da tedavinin başarısını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir.
Baba adayları, tüp bebek tedavisinden yaklaşık 3 ay önce, ağır egzersiz ve spor yapmayı bırakmalıdır. Tedavi esnasında da, ağır spordan ve egzersizlerden olabildiğince uzak durmalıdır.