Tüp bebek tedavi yöntemleriyle, hamileliği sağlayabilmek için sağlıklı ve kaliteli embriyo oluşumlarına gereksinim duyulmaktadır. Embriyo halini almış her oluşum için, klinikte yeterlilik durumu söz konusu olmamaktadır. Bunun sebebi ise, anne karnına nakli sağlanacak olan embriyonun belirli özellikleri taşıması gerekir. HLA-G embriyonun salgılayabileceği bir sıvıdır. Embriyoda bu sıvının salgılanması halinde, tüp bebek tedavisinde elde edilecek olan başarı şansı da artar. Çünkü anne karnına bırakılacak olan HLA-G salgılı embriayo, anne karnına tutunabilme olasılığını da artmış olur.
Anne karnına transferi sağlanmış olan embriyo tek olmalı ve HLA-G salgısını da içerisinde bulundurduğundan emin olunmalıdır. Ancak bu şeklide başarısının garantisi artacaktır. Günümüzde bu konu ile alakalı olarak klinik olarak çalışmalar devam etmektedir. Bu başarı ilerleyen günlerde kendinden çok söz ettirecektir.
Embriyolar laboratuarda kültür ortamlarında bekletilmektedir. Yapılacak kontrollerde embriyo HLA-G salgısı bakımından kontrol edilmektedir. Tüp bebek tedavilerinde istenilen durum en kaliteli olan embriyonun anne karnına nakil edilmesi ve ilk denemede tek bebek elde edilmesidir.
Maddi ve manevi bakımdan oldukça zorlu anlara sebebiyet vermesi mümkün olsun bu tedaviler için, istenen en uygun yöntem ile anında çözüme ulaşabilmektir. Tüp bebek merkezleri hastaları için bu tekniklerden en uygun olanı tercih etmektedirler.
Anne adayından alınan embriyonun kaliteli olması halinde, anne karnında tutunma şansı da yüksek olacak, genetik açıdan da seçilmiş ve kaliteli olacaktır. HLA-G salgısı ihtiva eden embriyo anne bedeni ile daha uyumlu olacak ve beden embriyoya daha rahat yataklık yapabilecektir. Böyle olduğu zamanda düşük yapma olasılığı en aza inecek ve tüp bebek tedavisinde başarı şansı artacaktır. Bu konu ile alakalı çalışmalar devam etmekte ve gelecek için anne ve baba adayları için umut ışığı olmaktadır