Tüp Bebek Tedavisinde Embryoscope Nedir? Ne İşe Yarar?

Tüp Bebek Tedavisinde Yenilik; HLA-G
29 Temmuz 2015
Erkek Kısırlığı ve Tüp Bebek
31 Temmuz 2015

Tüp Bebek Tedavisinde Embryoscope Nedir? Ne İşe Yarar?

1 ) Embryoscope nedir?

Isı ve nem açısından anne rahmi ile aynı fonksiyonlara sahip olan, anneden alınan yumurtaya babadan alınan spermin enjekte edilmesi sayesinde sağlanmış olan embriyoların, anne rahmine yerleştirilene dek saklandığı ve embriyoların gelişim evrelerinin her aşamasının gözlenebildiği cihaza verilen isimdir.

Tüp bebek uygulamasında meydana gelen insan hatalarını da embriyoscope, her hangi bir noktanın dikkatten kaçırılması riskini neredeyse sıfıra indirerek ortadan kaldırmaktadır.

2 ) Embriyoscope kimlere tavsiye edilir?

Embriyoscope, daha önce tüp bebek uygulaması yaptıran, ancak bunun sonucunda başarı elde edemeyen, yumurta sayısı ile beraber yumurta kalitesinde azalma olan kadınlara, sperm kalitesi, sperm hareketliliği, şekli, sayısı düşük olan erkeklere, embriyo kalitesinin düşük olması sebebinden dolayı bir türlü hamile olamayan 35 yaşından büyük kadınlara tavsiye edilmektedir

3 ) Embryoscope cihazının avantajları nelerdir?

  • Embriyoların canlı olarak görüntülenmesine yardımcı olur
  • Görüntülenme sürecinde embriyolar kısa bir müddet bile olsa cihaz dışına çıkarılmadıkları için, embriyolar açısından dış ortamdan etkilenmeyecekleri güvenli bir “canlı inkübatör” ortamı oluşturur. Bu sayede, gelişim göstermekte olan embriyo, olumsuz büyüme şartlarına veya sıcaklığa maruz kalmadan bütün gözlemler inkübatör içinde yapılır
  • Hastaların ve sahip oldukları bütün embriyoların gelişimleri ile alakalı olarak verilerin muhafaza edildiği ve analizinin gerçekleştiği bir bilgi işlem ünitesi olarak da görev yapar. Bu sayede de, embriyo görüntüleri ve inkübasyon şartları ile alakalı olarak ayrıntılı bir şekilde bilgilerin işlenmesi sağlanır. Tedavi sonuçları bu verilere göre yorumlanır ve ilerleyen zamanlarda referans amacı ile hasta veri dosyalarında muhafaza edilmesi sağlanır. Bu özellikleri ile beraber, hasta profiline göre değişiklik göstermesi ile birlikte geleneksel inkübatörler ile mukayese edildiği zaman, Embryoscope sistemi ile daha yüksek hamilelik oranları sağlanabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.