25. hafta hamilelik döneminde karnınız ne kadar büyür?
Bu gebelik haftasıyla beraber karnınız yaklaşık olarak bir futbol topu büyüklüğüne ulaşmıştır. Bu haftalarla beraber hızlanan büyümeler, rahiminizle belinizde bulunan sinirlere baskı uygulayarak ağrılara neden olabilir. Bu ağrıları önlemek için bol bol dinlenmeniz gerekir. Sık sık oturma pozisyonlarınızı değiştirin, ağrı oluştuğunda ılık bir duş ve ağrıyan bölgeye buz tatbik ederek, ağrılarınızın şiddetini azaltabilirsiniz. Ağrılarınız çok fazla rahatsız edici olmaya başladıysa, mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Doktorunuz bu durumunuz için size uygun ağrı kesiciler önerecektir. Onun haricinde doktorunuza danışmadan hiç bir ilacı kullanmayın.
25. hafta döneminde kaşınma neden olur?
25. gebelik haftası itibariyle karşılaşacağınız bir diğer sıkıntılı durum ise kaşınmalardır. Bunun sebebi vücudunuzun kilo alarak genişlemesinden kaynaklanarak, cildinizin gerilmesi neden olur. Bu yüzden özellikle karın bölgenizde istemsiz kaşınmalar sizi sıkıntıya sokabilir.
Anne adayları diş kanaması ve diş ağrısı da yaşayabilirler. Bu vücudunuzun kalsiyuma ihtiyaç duyduğunun habercisidir. Bu yüzden kalsiyum ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekir.
Bu haftayla beraber saçlarınız daha gür çıkmaya ve daha önce tüy bulunmayan yerlerinizde tüyler büyümeye başlıyor. Bunun sebebi tabi ki hormonal değişikliklerden kaynaklanıyor olmasıdır. Hormonlarınızda yaşanan değişiklikler sebebiyle önceden sık sık dökülen tüyleriniz vücudunuzda daha fazla tutunuyor. Doğum yaptıktan sonra bu tüyler tekrar hızlıca dökülmeye devam edecektir.
25. Gebelik haftası önerileri
25. gebelik haftasında bebeğinizde meydana gelen değişiklikler neler?
25. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadar?
Bu dönemde 35 cm yaklaşan bebeğiniz, 650- 800 gr arasında kiloya ulaşmıştır.
25. gebelik haftasında annede meydana gelen şikâyetler ve öneriler
Hormonların etkisiyle anne adayının kaslarındaki gevşemeye bağlı olarak bir takım problemler görülebilir. Eklem ağrıları ve özellikle bel ağrıları şiddetini arttırabilir. Bu yüzden kalsiyum içeren besinlere ağırlık vermeniz, kemiklerini güçlendirecektir. Karında şişkinlik, hazımsızlık, mide yanmaları, geğirme, gaz problemleri ve kabızlık şikâyetleri de en sık görülen belirtilerdir. Bunlar içinde beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekiyor. C vitamini, demir, çinko, magnezyum ve kalsiyum odaklı besinleri tüketmeniz, şikâyetlerinizi en aza indirgeyecektir. Bol bol su tüketmeyi de ihmal etmeyin.
25.gebelik haftası
25. gebelik haftasıyla beraber bebeğinizin büyüdüğünü anlayarak hamileliğinin tam anlamıyla farkına varırsınız. Bu yüzden bir takım endişeler baş gösterebilir. Aklınıza takılan, merak ettiğiniz veya korktuğunuz her şeyi doktorunuza dile getirmekten çekinmeyin. Gebeliğiniz boyunca sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından gereken tüm planlamayı yaparak, süreci başarılı bir şekilde sonuçlandırmanıza yardımcı olmayı hedefler. Bu yüzden muayenelerinizi ve iletişimizi aksatmamaya çalışın. Siz ne kadar sağlıklı olursanız bebeğinizde sizin kadar sağlıklı olacaktır. Hem bedensel hem de zihinsel ihtiyaçlarınızı karşılamaktan çekinmeyin. Birçok anne doğumdan sonra bile bebeklerinin hala karnındaki o yarattığı hissi özlediklerini söylemektedirler. Bu yüzden kafanızdaki olumsuzlukları silerek, hamileliğinizin tadını çıkarın. Bebeğiniz için gerekli şartları oluşturup, yerine getirdiğiniz sürece ciddi sorunlarla karşılaşmayacağınızı söyleyebiliriz.