Sağlıklı bir çiftin, bir ay içerisinde hamileliği elde etme ihtimali, yaklaşık % 20 ile % 25 civarındadır. Bu ihtimal, yardımcı üreme yöntemlerinin her bir uygulanması için % 40 ile % 50 civarına kadar artış göstermektedir.
Hamilelik oranı başarısı ile ilgili bir takım oranları belirtmek gerekir ise;
Erkekte, azospermi hücrelerinde bir sorun ile karşılaşılması durumunda, başarı oranı %0 ile %20 arasında farklılık gösterebilir.
Anne adayının daha önceden bir iki defa düşük yapmış olması da, sağlanacak olan başarı şansını ciddi oranda azaltır.
Hem annenin yaşının büyük olması, hem de baba da azospermi görülmesi durumunda da, başarı şansı %0 ile %20 oranlarında düşüş gösterir.
Tüp bebek başarı oranını etkileyen diğer bir faktör ise, biyokimyasal hamileliktir. Kan tarafından bakılan hamilelik testinin pozitif çıkması durumu olarak belirtilen biyokimyasal hamilelik, başarıyı neredeyse %50 civarında etkilemektedir. Ultrason ile incelenebilen hamileliklerin, tüp bebek başarı oranı üzerindeki etkisi ise, ortalama %40 civarındadır.
2.1. Hastalar ile alakalı başlıca faktörler
2.2. Merkez ile alakalı faktörler
İlaçsız tüp bebek tedavisinde elde edilen başarı oranı, yaklaşık olarak %30 civarında olduğu belirtilmektedir.
Tüp bebek tedavisinin başarısı dünya genelinde bütün kriterler göz önüne alındığı zaman, %40 civarında bir başarı elde edilmektedir. Ancak tüp bebek tedavisi, çeşitli faktörlerden dolayı, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu faktörler, hastanın sağlık durumu, yaşı, kilosu gibi tüp bebek tedavisinde elde edilecek olan başarıyı belirleyen faktörlerin arasında yer almaktadır.
Bütün bu belirtilen durumların dışında, annenin sebep olduğu etkenlerden birisi de, rahim ile alakalı bir cerrahi müdahalenin yapılmış olması denebilir. Anne adayının, daha önceden rahim kanseri veya kistin oluşmasına karşı bir cerrahi operasyon yaşamış olması halinde de, aynı şekilde yumurta rezervlerinde düşüş görülmesi ile ilgili olarak, tüp bebek tedavisine beklenen cevabı vermesi, yaşı genç olsa dahi, düşük oranlarda rastlanmaktadır. Bu tarz durumlarda tüp bebek tedavisinde elde edilen başarı oranı %5 ile %10 arasında farklılık göstermektedir.
Genel olarak baba adayı ile alakalı olan kısırlık durumlarında, tüp bebek tedavisine başvurulsa dahi, bebeğin oluşması aşamasında erkeğin başarıya veya başarısızlığa yapmış olduğu etki, sıfır denecek kadar az orandadır. Erkeğin yaşı veya diğer etkenler, bu duruma ciddi anlamda etki etmemektedir.