Mikro Çipli Tüp Bebek Tedavisi

Miyomun Belirtileri Nelerdir?
12 Haziran 2015
Tüp Bebekte Başarı Nasıl Artar?
17 Haziran 2015

Mikro Çipli Tüp Bebek Tedavisi

1 ) Mikroçipli tüp bebek tedavisi nedir?

Yapılan bütün çabalara rağmen, bir türlü hayalini kurdukları bebeklerin sahibi olamamış, diğer yardımcı üreme yöntemlerini uyguladıkları halde bu isteklerine kavuşamamış olan çiftlerin umut bağladıkları tüp bebek tedavisi, her gün bir başka gelişmeler ile gün yüzüne çıkmaktadır. Diğer yardımcı üreme yöntemleri ile kıyaslandığı zaman, daha yüksek oranda başarıya sahip olduğu kabul edilen tüp bebek tedavisinde, mikro akışkan çip teknolojisinin kullanılması ile beraber, yeni bir döneme adım atıldı. Bu yeni yöntem, tüp bebek uygulamasını gerçekleştiren bütün tüp bebek merkezlerinde tam anlamı ile yaygınlaşamamış olsa dahi, bu yöntem sayesinde sağlanmış olan hamilelik miktarının artması ve sonuçta sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi ile beraber, her merkezde uygulanmaya başlayacağı tahmin edilmektedir. Çiftlerin bebek sahibi olmayı istemeleri, bu tedavinin bütün adımlarının çiftler bakımından stresli geçmesinin etkisi ile bu yeni yöntemin tercih edilmesi çok ta zor olmayacaktır.

2 ) Mikroçipli tüp bebek tedavisinin avantajı nedir?

Bu yeni yöntemin bilinen en önemli avantajı, erkek kısırlığının söz konusu olması durumunda ve erkeğin sperm miktarının beklenenden az olması halinde, çiftlerde olan hamilelik elde etme oranını arttırmasıdır. Bu tarz problemlerden dolayı tüp bebek tedavisi ile hamilelik sağlamak isteyen çiftlerin, bu yöntemi uygulatmak istemesi halinde, elde edilecek olan başarı oranı daha yüksek olacaktır.

Mikro çipli tüp bebek tedavisi ile beraber, hem hamileliğin elde edilmesi, hem de sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesi daha kolay şekilde gerçekleşmektedir.  Tüp bebek tedavisinden bebek sahibi olmak isteyen çiftler bakımından, bu yöntemin bugünün teknolojisine uygun bir şekilde büyük bir desteği olacağı da kabul edilmektedir.

3 ) Mikro çipli tüp bebek tedavisi nasıl uygulanmaktadır?

Tüp bebek tedavisinin uygulanması esnasında doğal yollardan veya diğer yardımcı üreme yöntemleri ile hamile olamayan adayların bebek sahibi olması için pek çok teknik geliştirilmeye çalışılır. Mikroçipli tüp bebek tedavisinde de, öncelikle anne adayına yumurta miktarını arttırmak amacı ile yumurtalıkların uyarılmasını sağlayan bir tedavi verilir. Bundan dolayı anne adayına çeşitli hormon ilaçları uygulanır. Bu sayede bir ayda istenilen miktarda yumurtanın sağlanması mümkün olur.

Bu yumurta hücreleri laboratuvar ortamı içerisinde, baba adayından tedariği sağlanan sperm hücreleri ile döllendirilir. Bu sayede adaylarda hamilelik meydana getirilmeye çalışılır.  Bu adımlar, klasik tüp bebek tedavisinde de gerçekleştirilen adımlardır. Ancak embriyolar içinde kaliteli olan embriyoların seçilmemesi durumunda hamileliğin meydana gelme şansı da düşecektir.

İşte mikro çipli tüp bebek tedavisinde ise yüksek kaliteli embriyolar ile, gebelik şansı yükselcektir.  Geliştirilmiş sperm çipleri ile, hormonların meydana getirdiği mikro kanalcıklarla vücudun kendi işleyişi taklit edilmiştir. Tıpkı bir süzgeç gibi sağlıklı ve kaliteli olan spermler diğerlerinden ayırt edilmektedir. Mikro kanalcıklardaki bu sağlıklı spermler farklı bir alanda toplanır. Mikro enjeksiyon yöntemi ile ayırt edilmiş spermlerin yumurta hücresiyle döllendirilmesi ile anne ve baba olmak isteyen adayların bu hayallerine kavuşma şansı artar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.