Aşılama Yaptıranlarda Adet kanaması Ne Zaman Başlar?

Kadın Kısırlığında Ne zaman Tüp bebek Uygulanmalı?
2 Eylül 2015
Amniyotik Bant Sendromu
8 Eylül 2015

Aşılama Yaptıranlarda Adet kanaması Ne Zaman Başlar?

Aşılama yaptıranlarda ne zaman adet kanaması başlar?


Aşılama yöntemi ile beraber hamilelik elde edilemez ise, yani aşılama tutmazsa, adet kanaması genellikle aşılama yapıldıktan yaklaşık 15 ile 20 gün sonra başlar. Bu süre içerisinde adet kanaması (mens, regl) başlamaz ise, vakit kaybetmeden doktor ile görüşmeniz gerekir.

Aşılama sonrası kanama olur mu? Normal midir?

Aşılama işlemi yapılacağı esnada ve uygulandıktan sonra genellikle bayanlarda herhangi bir kanamaya rastlanmaz. Ancak bazı durumlarda uygulanan işlem sırasında kullanılmakta olan ekipmanlar ile alakalı olarak rahim ağzından çok az miktarda veya damla damla olacak şekilde kanama veya lekelenme olabilir. Bu durum bir sorunun başlamasına sebep olmaz veya mevcut olan hamilelik olasılığına da etki etmez. Genellikle kanama bir gün içerisinde kendiliğinden kesilir. Kanamanın birkaç gün içerisinde kesilmemesi halinde, doktorunuza başvurmanız gerekir.

Aşılamanın yapılmasının ardından ortalama 2 hafta sonra meydana gelen kanama, hamileliğin rahim içerisine yerleşmesi ile alakalı olarak görülebilir. Buna da implantasyon, yani yerleşme kanaması denir.

Akıllı telefonlarınıza Pepapp uygulamasını indirerek adet ve yumurtlama dönemlerinizi kolayca takip edebilirsiniz.

3 Comments

  1. Figen dedi ki:

    Merhaba ben 9 ekimde asilama yaptirdim 12.gun yani bugun hcg testi yaptirdim negatif cikti erkenmi yaptirdim kesin sonucmudur

  2. Figen dedi ki:

    Merhaba ben 9 ekimde asilama yaptirdim 12.gun yani bugun hcg testi yaptirdim negatif cikti erkenmi yaptirdim kesin sonucmudur bide adey gunum bugun olmadin daha

  3. ayşe dedi ki:

    merhabab aşılamanın 10. günü adet oldum döngümden 6 gün önce bu normal mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.