36. hafta hamilelik
3 Aralık 2015
38. Hafta Hamilelik
3 Aralık 2015

37. Hafta hamilelik

37.-hafta-hamilelik-

Gebeliğin 37. haftasıyla beraber muhtemel doğum haftalarına da girilmiştir. 37. haftayla birlikte bebeğin gelişimini neredeyse tamamlanmıştır. Bu dönemde anne ve baba adayları bebekleri için yaptıkları hazırlıkları hızlandırabilirler. Bu haftada bebek için giysiler ve diğer gerekli malzemeler satın alınabilir. Bebeğin odası da hazır hale getirilebilir.

Gebeliğin 37. haftasında annede yaşanan değişimler nelerdir? 

  • Hamileliğin 37. haftasında annenin belindeki ağrılar, leğen kemiği bölgesinde de hissedilmeye başlanabilir. Bebek anne karnında iyice büyüdüğü için rahim daha çok baskılanır. Bu durumda anne adayı sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilir. 37. haftayla birlikte annenin vajinal akıntıları da artacaktır.
  • Hamileliğin 37. haftasında rahim de kendisini doğuma hazırlamaya başlayarak büyümeye devam eder. Bu süreçte yalancı doğum sancıları başlayabilir. Normal bir doğum için rahim ağzının 10 santimetreye ulaşması gerekmektedir.
  • Doğumun yaklaşmasıyla birlikte anne adayında heyecan artar. Anne adayı bu dönemde doğumla ilgili bilimsel makaleler okuyabilir. Aynı şekilde doktoruna doğum ile ilgili kafasına takılan tüm soruları sorabilmelidir. Doktorundan doğumla ilgili bilgiler alması da gerekmektedir.
  • Doğumla ilgili araştırmaların dışında anne adayının annelik hakkında kitaplar okuması ve bebek beslenmesi üzerine de bilimsel makaleler okuması yine bu dönem için önerilmektedir.

Hamileliğin 37. haftasında bebekte yaşanan değişimler nelerdir? 

  • Hamileliğin 37. haftasıyla birlikte anne karnındaki bebeğin boyu tahmini ve yaklaşık olarak 46 santimetredir. Bebeğin kilosu da 3 kilograma ulaşmıştır.
  • Bebek oldukça büyüdüğü için anne karnındaki manevra şansı da oldukça azalacaktır. Bebek hareket ettiği anlarda annenin leğen kemiğine vurabilir. Bu durumda da anne adayı bebeğin bu hareketlerini leğen kemiğinde ani ağrı şeklinde duyacaktır.

37. hafta hamilelik döneminde bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır? 

37-hafta-gebelik-ultrason

Gebeliğin 37. haftasında çiftlere öneriler

  • Anne adayının vajinal akıntıları olacağı için sık sık çamaşı değiştirmesi önerilir. Akıntı kötü kokuyorsa ve koyu renkteyse bu durumun doktora söylenmesi gerekmektedir.
  • Gebeliğin son haftalarında hamilelik en belirgin haldedir. Bu yüzden çiftler, gebeliği fotoğraflayarak veya video kayıt altına alabilirler.
  • Doğum için iki çanta hazırlanması tavsiye edilmektedir. Bu çantalardan biri anne, diğeri de bebek içindir. Bebek için hazırlanan çantada, bebeğin doğum sonrasındaki eşyaları olacaktır. Bu çanta, doğum öncesinde hemşirelere teslim edilecektir. Diğer çanta ise annenin eşyalarının olacağı çantadır. Bu çantayı anne doğum sonrasında odasında kullanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.