Kadınlarda adet dönemi, libidoda da artış gözlenmektir. Ancak artan libidoya rağmen kadınlar adet görülmesi sebebi ile cinsel ilişkiye girmekten çekinirler. Bunun en önemli sebebi ise enfeksiyon riskidir. Adet döneminde girilen cinsel ilişkide kadınlar başta olmak üzere erkeklerde risk altındadır. Regl dönemi yaşanan cinsel ilişkide erkek ve kadının nelere dikkat edilmesi gerektiği ve nelerle karşılaşılabileceğine dair sorularınızın yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Rahmi içinde kanayarak her ay dökülen ve vücut dışına atılan doku, rahmin gebelik için hazırlandığı ve bebeğin rahime tutunmasını sağlayan özel bir dokudur. Gebelik oluşmadığı takdirde bu doku her ay vücut dışına atılır. Bu vücut dışına atılan doku beraberinde rahim, bir dahaki ay yumurtlamak için hazırlanır.
Peki, libido artışı gözlemlenen Adet döneminde cinsel ilişki sakıncalı mıdır?
Gebelik oluşması adet döneminde daha düşük bir ihtimal olduğu için kadınlarda adet gördükleri süreç içerisinde kendilerini cinsel açıdan daha rahat hissederler. Ancak adet dönemi sürecinde unutulmaması gereken: vücudun mikrop ve enfeksiyonlara açık olduğu gerçeğidir. Özellikle adet döneminde ilk ve ikinci gün cinsel ilişkiden uzak durmak gerekmektedir. Çünkü en hassas olan bu günlerde erkek cinsel organında gözle görülmeyen olası mikroplar kadına bulaşarak çeşitli hastalıkların oluşumuna sebebiyet verebilir. Aynı durum erkekler içinde geçerlidir. Adet döneminde girilen cinsel ilişkide en çok kadınlar için geçerli olan sakıncalardan bahsetsek de erkeklerde de enfeksiyonlara bağlı problemler meydana gelebilir.
Adet kanaması hakkındaki yanlış bilgiler
Regl döneminde gebe kalınabilir mi?
Adet döneminde gebelik oluşumuna nadiren de olsa rastlanabilir. Bu nedenle teorik olarak gebe kalınmayan adet döneminde nadir oluşan gebeliklere karşı önlem olarak cinsel ilişki esnasında korunma yöntemlerine başvurmak önem teşkil eder. Prezervatif kullanımı ile hem olası gebelik oluşumunu hem de adet döneminde girilen cinsel ilişkide karşılaşılabilecek enfeksiyon riskini önlemiş oluruz.