Tekrarlayan Düşükler ve Nedenleri
19 Nisan 2016
Adet Görememe (Anemore)
22 Nisan 2016

2016 Tüp Bebek Fiyatları

İnsanların ücretli olarak faydalandıkları sağlık hizmetinde seçim etkenlerinden birisi de fiyattır. Doğal yolla bebek sahibi olamayan anne ve baba adayları tüp bebek tedavisine başvurduklarında eğer rapor alma ve ödeme olanakları bulunmuyorsa tüp bebek tedavisi için fiyat araştırması yapıyorlar. Diğer tüm tedavilerde olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de fiyatı belirleyen pek çok etken vardır. Yardımcı üreme yöntemlerinden olan tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak 1 ay süren ve 6 adımla gerçekleşen bir tedavi sürecidir. Tedavi esnasında test ve tetkikler yapılmaktadır. Yanı sıra tedavide işlemler de uygulanmakta ve ilaç tedavisi de yapılmaktadır. Çok adımlı ve kapsamlı bir tedavi olan tüp bebek fiyatları tüm bu süreçlerde yapılan işlem ve tedaviler süzgecinden geçirilerek belirlenmektedir.

Sağlık söz konusu olduğunda ve özellikle bu sağlık hususu bebek sahibi olma isteğine bağlı yapılan tüp bebek tedavisi ise fiyattan daha çok seçim etkeni tedavide elde edilen başarı seviyeleridir. Tedavi yapılan koşullar ve tedavi süreci güvenilirliği de başka önemli seçim etkeni olmalıdır.

Günümüzde en sık bebek sahibi olma yönünde seçilen tüp bebek tedavisi fiyatları, her sene Türkiye’deki enflasyon ve dünyada doların seviyesine göre değişmektedir. Zira tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, laboratuvar koşullarında gerekli olan malzemeler ve sarf malzemelerinin büyük bir çoğunluğu yurtdışından getirilmektedir. Bu sebeple tüp bebek tedavisi ücreti dolar seviyesinden etkilenmektedir. Yanı sıra tüp bebek tedavisi adımlarında sıkça başvurulan laboratuvar koşullarında sağlığa uygunluk önem teşkil etmektedir. Laboratuvar koşullarının sağlığa uygunluğunun sağlanması da fiyata etki eden bir başka nedendir.

Türkiye’de tüp bebek tedavisinde kullanılmakta olan kimi aparatlar ve ilaçlar üretilmektedir. Fakat tedaviyi etkileyecek kadar bir üretim daha söz konusu değildir. Tüp bebek tedavi süreçlerinde kullanılan ve tedavi ücretine etki eden; ilaç, malzeme ve aparatların Türkiye’de üretilmesi ile ilgili araştırma ve faaliyetler yapılmaya başlandı ve devam da etmektedir.

Tüp bebek tedavisinin fiyatını etki eden bir diğer nedende; tedavinin yapılacağı doktora ya da merkeze göre değişebilmesidir. Her tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisi öncesi de anne ve baba adayları, ayrıntılı bir araştırma gerçekleştirilmelidir. Doktor ya da sağlık merkezi seçimindeki etken fiyattan daha çok tüp bebek tedavisindeki gerçekleştirilen başarı şansı olmalıdır.

Anne ve baba adayları tüp bebek tedavisi öncesi pek çok mecradan tedavi ile ilgili merak uyandıran soruları sorgularlar. Bu yönde en çok sorulan sorulardan birisi de;  “tüp bebek fiyatları 2016  “ sorusudur. Bu gibi bir soru için araştırma yaparken anne ve baba adaylarının unutmaması gereken hususlar şunlardır:

  • Tüp bebek tedavisi için doktor seçimi yaparken kimi anne ve baba adayına iyi gelen bir doktor kimi anne ve baba adayına iyi gelmeyebilir. Bu muhtemel durum göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Her ebeveyn adayı her doktordan memnun kalmayabilir.
  • Memnuniyeti belirleyen ve memnuniyette bireyden bireye göre farklılık gösteren pek çok etken mevcuttur. Bu kıstas temel alınarak tüp bebek tedavisinde doktor seçimi yapılmamalıdır.
  • Her anne ve baba adayı tüp bebek tedavisi için doktorunu kendi iradesi ile seçim etmelidir. Etki altında kalınarak ya da baskı uygulanarak doktor seçimi yapmak doğru ve sağlıklı bir karar değildir.

Bazı tüp bebek merkezlerinin fiyatları rapor alma olanağı söz konusu değilse ve maddi durumda kısıtlı olduğu takdirde anne ve baba adaylarına uygun gelebilir. Uygun görülen tüp bebek tedavisi fiyatları bazı anne ve baba adaylarının dikkatini çekebilir. Fakat tüp bebek tedavisindeki bazı ulaştığınız fiyat bilgileri yanıltıcı olabilir. Ortalama bir tüp bebek tedavisi ücreti ile ilginizi çeken tüp bebek tedavisinin fiyatı arasında çok büyük bir fark görülüyorsa bu durumda verilen fiyat bilgisinin tüp bebek tedavisindeki hangi hizmetleri kapsadığı hakkında bilgi alınmalıdır. Bazen tüp bebek tedavisi ile ilgili verilen fiyat bilgisi yalnızca tüp bebek işlemini kapsayabilir. Tedavi süresince işlem dahilinde gerçekleşen kan tahlilleri ve ultrason muayenesini verilen fiyat bilgisinin dışında kalabilir. Bu durumlara dikkat etmek gereklidir. Yanı sıra tüp bebek tedavisi için gittiğinizde tedaviden önce histereskopi işlemi yapılması gerekebilir. Her gerçekleşmesi muhtemel durumlara karşı hazırlıklı olmak ve tüm gerçekleşmesi muhtemel durumları göz önünde bulundurarak araştırma yapılmalıdır. Bunun için öncelikle doktor muayenesi olunması gereklidir. Doktor seçimi hususunda da etken fiyat değil tüp bebek tedavisindeki başarı seviyeleri olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.