Sağlıklı Gebelik İçin 5 Öneri

CGH (Komperatif Genomik Hibridizasyon)
26 Mayıs 2016
Tüp Bebek Tedavisinde Tüplerin Açık Olması Gerekli midir?
6 Haziran 2016

Sağlıklı Gebelik İçin 5 Öneri

Gebelik, oldukça özel ve önemli bir süreçtir. Anne adayının vücudu, hamilelik süresince ne yapacağını zaten bilmektedir. Fakat sağlıklı bir gebelik için anne adayının da vücuduna destek olması, beslenme düzenini ayarlaması, vitaminlerini, minerallerini, proteini ve folik asiti almasının yanında yaşam şartlarını da gebeliğine uygun bir şekle sokması gerekmektedir.

İyi bir gebelik süreci geçirmek için sağlıklı olmak oldukça önemlidir. Fiziksel olarak sağlıklı olmak, iyi bir gebelik için yeterli değildir. Hormonal değişimlerin meydana geldiği gebelik sürecinde, psikolojik olarak da sağlıklı ve sağlam olmak oldukça önmelidir.

  • Gebeliğin ciddi ve oldukça önemli bir dönem olduğunu unutmayın!

Hamilelik tamamen fizyolojik bir süreçtir. Oldukça önemli bir dönem olduğu unutmamak, 9 aylık süreçte ve devamında buna göre davranmayı tetikleyecektir. Anne adayı bu sürecin farkına vardığında gebeliğe zarar verebilecek ufak durum ve olaylardan dahi kaçınacak ve bu sayede gebeliğin sağlığı olumsuz etkilenmeyecektir.  Bunun dışında gebeliğin fizyolojik ve doğal bir süreç olduğunu hatırlamak, korku ve endişelerinizi de ortadan kaldıracaktır.

  • Hayatınızı gebeliğe göre düzenleyin!

Hamilelik oldukça önemli bir iştir. Tüm hayatınızı değiştirecek olan bu süreç için hayatınızı baştan organize etmeniz gerekmektedir. Yaptığınız iş, evinizin ortamı hatta arkadaş çevrenizi dahi gebeliğinize uygun bir şekilde organize etmeniz gerekmektedir. Arkadaş çevrenizin yanınızda içeceği bir adet sigara bile bebeğinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir.

  • Hayata karşı iyimser bakın!

Artık bir bebeğin hayatından sorumlusunuz.  Karşılaşacağınız tüm zorluklar ve bebeğinizin gebelik sürecinde ve daha sonraki süreçlerde karşılaşacağı sorunları sizin gücünüzle aşacağını bilmelisiniz. Bu sebeple karamsar bir bakış açısınız varsa bunu değiştirmeniz ve daha iyimse olmanız gebelik sürecinde oldukça yardımcı olacaktır.

  • Güvenebileceğiniz bir doktor bulun!

Gebe kaldığınızı öğrendiğiniz anda güvenebileceğiniz ve yanında rahat hissedebileceğiniz bir doktor arayışına girmelisiniz. Seçtiğiniz doktor sizin endişe ve korkularınızı anlayıp giderebilmelidir. Güvendiğiniz bir doktor bulmak, doktor önerilerine uymanızı kolaylaştırır. Bu sayede de gebeliğiniz hem daha sağlıklı hem de daha stressiz geçecektir.

  • Gebelik hakkında doğru kaynaklardan bilgi edinin!

Bu aşamada anne adaylarını en çok strese sokan ve korkutan faktörler, duydukları yanlış bilgilerdir. Bu aşamada güvenilir kaynaklardan, gebelik ve doğum hakkında doğru bilgi almak gerekmektedir. Yapacağınız araştırmalar sayesinde kulaktan dolma, bilimsel karşılığı olmayan bilgiler ve mitlerden uzak kalabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.