Gebelikte Diyet Yapılır mı?

Gebelikte Yasak Olan 8 Şey
3 Kasım 2016
Hamilelikte Kan Uyuşmazlığı
4 Kasım 2016

Gebelikte Diyet Yapılır mı?

Gebelikte diyet yapılır mı?

Hamilelik döneminde diyet yapılması oldukça sakıncalıdır. Bu sebeple de kilo vermek için diyet yapılmaması gerekmektedir. Hamilelik döneminde doğru ve dengeli bir beslenme düzeni benimsenmeli ve anne adayı kilo vermek amacıyla kendini uzun saatler aç bırakmamalıdır.

Hamilelik döneminde anne adayının alması gereken vitamin, mineral ve protein oranı artmaktadır. Günlük olarak ihtiyaç duyulan vitamin, kalsiyum, protein ve mineral oranları alınmalıdır.

Gebeliğe ideal kiloda başlamaya özen gösterin!

Hamilelik dönemine ideal kiloda başlamak oldukça önemlidir. Gebeliğe uygun bir beslenme ve diyet programına uymak, bebeğin büyümesine ve gelişimine yardım edecektir. Aşırı kilolu olarak gebeliğe başlamak, gebeliğe dair belirtilerin daha şiddetli yaşanmasına yol açacaktır. Gebelik döneminde iki kişilik yemek yerine yeterli ve dengeli beslenmek esas kuraldır. Her besin öğesinden tüketilmelidir.

Az ama sık yiyin!

Gebelik döneminde sağlıklı kilo almanın altında az ve sık beslenmek yatmaktadır. Uzun saatler aç kalmak, kan şekerinin düşmesine yol açar. Bu sebeple de uzun saatler aç kalınması oldukça sakıncalıdır. Bunun yanında sık yemek, çok yemek olarak anlaşılmamalıdır. Aynı porsiyonu, ikiye ya da üçe bölmek şeklinde az ama sık yemek yenmelidir.

Sağlıklı beslenmek, doğumdan sonra kilo vermeyi kolaylaştırır!

Az anca sık sık yemek yemek, doğumdan sonra daha kolay kilo verilmesini sağlarken, annenin vücudunda oluşabilecek çatlakları da önlemektedir. Vitamin ağırlıklı beslenmek bebeğin sağlıklı gelişimine yardım etmektedir.

Hamileler için örnek menü ise aşağıda verilmiştir. Et yerine tavuk ya da balık da tercih edilebilir.

Kahvaltı için:

1 su bardağı süt, 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel, 1 ince dilim ekmek, havuç veya domates.

Öğle yemeği içim:

1 kase tarhana çorbası, 1 porsiyon zeytinyağlı barbunya plaki, 1 kase yoğurt, 1 porsiyon meyve, 1 ince dilim ekmek.

Ara öğün olarak:

1 kibrit kutusu peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 porsiyon meyve.

Akşam yemeği içim:

3 köfte, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 porsiyon makarna veya pilav, salata, 1 ince dilim ekmek.

Uyumadan önce:

1 porsiyon meyve

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.