Kısırlık Tedavisinde Endoskopik Cerrahi

Kısırlıktan Korunmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
5 Ekim 2016
Hamilelikte Antibiyotik Kullanımı
6 Ekim 2016

Kısırlık Tedavisinde Endoskopik Cerrahi

kısırlık tedavisinde endoskopik cerrahi

Endoskopik cerrahi nedir, avantajları nelerdir?

Bazı anne adaylarınla kısırlığa yol açan çeşitli hastalıklar mevcuttur. İleri teknolojinin kullanıldığı endoskopik cerrahi yöntemleri ile bu sorunlarının tespiti ve tedavisi sağlanmaktadır.

Endoskopik cerrahinin hastaya sağladığı pek çok avantaj vardır. Bu avantajlar ise:

  • Hasta, endoskopik cerrahi işlemlerinden kısa süre sonra iyileşmektedir.
  • Anne adayının hastanede yatış süresi oldukça kısadır.
  • Hastanın operasyondan sonra daha az ağrı hissetmesi söz konusudur.
  • İşe geri dönüş süresi kısadır.
  • Karına ufak kesiler açıldığı için estetik kaygılar söz konusu değildir.
  • Tüp bebek tedavisinden önce uygulana endoskopik işlemler başarı şansını arttırmaktadır.

Kadın hastalıkları alanında uygulanmakta olan 2 temel endoskopi yöntemi vardır. Bunlar ise, laparoskopi ve histeroskopidir.

Kısırlık ve endoskopik cerrahi ilişkisi

Endoskopik cerrahi kapsamında kadınlara 2 işlem uygulanmaktadır. Bunlar; histereskopi ve laparoskopidir. Bu sayede şiddetli kısırlık sebepleri tespit edilebilmektedir. Aynı şekilde iki işlemde de tedavi sağlanabilmektedir. Bu sayede tüp bebek tedavisinde gebelik şansı arttırılarak, daha bilinçli bir tedavi programı bulunabilir.

Laporoskopi ile kısırlık tedavisi

Laporoskopi sayesinde anne adayında mevcut olabilecek sorunlar teşhis edilebilmektedir. Bu sorunların tespit edilmesi sayesinde tüp bebek tedavisi için daha uygun tedavi protokolü oluşturulur ve gebelik şansı korunmuş olur. Karın üzerinden açılan ufak bir kesi yardımı ile kameralı sistem sayesinde ayrıntılı görüntüler elde edilir. Ardından kısırlığa yol açabilecek her türlü patoloji görüntülenmiş olur.

Histeroskopi ile kısırlık tedavisi

Kısırlık, birçok patolojik sebep dolayısı ile oluşmuş olabilir. Düzensiz adet kanamaları, vajinal ağrılar, kısırlık gibi belirtilerle meydana gelen hastalıklar için histereksopi yaygın olarak kullanılmaktadır. Rahim içinde bulunan sorunların tespitini sağlayan histereskopi sayesinde, kamera ile net bir görüntü elde edilir ve daha sağlıklı bir tespit yapılabilir. Embriyonun rahme tutunmasını engelleyebilen miyom, polip, doğumsal anomaliler gibi sorunların tespit edilmesi sayesinde tüp bebek tedavisinde başarı şansının artmasını sağlamaktadır.

Tüp bebek tedavilerinde yaygın olarak karşılanabilen, tekrarlayan düşüklerde sebebin tespit edilebilmesi adına histereskopi yapılması oldukça önem teşkil etmektedir.

Hangi hastalıklar tespit ve tedavi edilebilmektedir?

Histereskopi, rahmin içinin kamera ile görüntülenmesini sağladığı için rahim içinde bulunan polip, miyom ya da diğer sorunların tespit ve aynı işlemde tedavisini sağlayabilmektedir. Adetleri düzensiz olan hastalarda sorunun tespiti için uygulanabilen bu işlem, tedavi de sağlamaktadır.

Tüp bebek tedavisinden önce uygulanması sayesinde, olası tüp bebek başarısızlık sebepleri ekarte edilip, gebelik şansı muhafaza edilecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.